לימודי מכינה הם טבילת האש הראשונה בדרך כלל במוסד הלימודים האקדמי.
ישנם סוגים שונים של לימודי מכינה שכל אחד מהם מעט שונה מחברו בחומר הנלמד, בבחינה הסופית (אם בכלל) ובכלל במטרה שאליה מיועדת המכינה.
אז איזו מכינה אני צריך לעשות?
הכול תלוי במקצוע שאותו אתם רוצים ללמוד ובמוסד שבו אתם רוצים ללמוד. אם למשל בלימודי עיצוב או אדריכלות חשקה נפשכם המכינה שאותה תצטרכו לעשות היא מכינה לעיצוב והיא כוללת סדנאות ושיעורים במגוון נושאי העיצוב כמו למשל ראיית מרחב, הכרת המעצבים או האדריכלים השונים שהשאירו את חותמם כל אחד על עולמו. כמו כן לימודי מכינה לעיצוב כוללים הכנת תיק עבודות שאותו תציגו בעת מבחני הקבלה וכן יכינו אתכם למבחנים הפסיכוטכניים ולראיונות אישיים המתקיימים במוסדות האקדמיים.
ישנם עוד סוגים של מכינות. המכינה הקדם אקדמית או המכינה היעודית שבה לומדים מספר קורסים שבסופם ניגשים לבחינות שהציון המתקבל בהן הוא מה שמכונה "ציון פנימי" כלומר זהו ציון שעמו תוכלו לנסות ולהתקבל באותו מוסד הלימודים שבו ביצעתם את המכינה. חשוב לציין כי הציונים המתקבלים במכינה זו מחליפים באופן מלא את ציוני בחינות הבגרות .
סוג נוסף של מכינה הוא מכינה של השלמת בגרויות. במכינה זו תלמדו למבחני הבגרות של משרד החינוך(כן..ממש כמו בתיכון) ובתום הלימודים תיגשו לבחינות הבגרות כמו תלמידי התיכון.
הדבר הנכון ביותר לעשות הוא כמובן לבחור מהו המקצוע או מקצועות שאותם אנו רוצים ללמוד. הצעד הבא הוא לברר באיזה ממוסדות ההשכלה האקדמאים ניתן ללמוד מקצועות אלו. לאחר מכן יש לבדוק מהם תנאי הקבלה והאם אנו עומדים בהם. אם אנו עומדים בתנאי הקבלה, הרווח הוא כולו שלנו, אם איננו עומדים בתנאי הקבלה, זה בדיוק הזמן להתחיל ולברר על לימודי מכינה.
מהי המכינה הטובה ביותר?
כמובן שלשאלה זו אין תשובה חד משמעית והיא בבחינת כל מקרה לגופו. בררו במוסדות האקדמים האם אתם עומדים בתנאי הקבלה ואם לא מהו מסלול המכינה הנדרש על מנת להתקבל והיכן ניתן לבצע אותה. נציגי האוניברסיטאות והמכללות ישמחו להדריך אתכם ולהמליץ לכם על המכינה המתאימה ביותר.